Foto: Valsts robežsardze

Valsts robežsardze par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju aizturēja divus vīriešus – Latvijas un Krievijas pilsoņus, portālu "Delfi" informēja robežsardzē.

Šā gada 31. oktobrī Daugavpilī robežsargi pārtrauca tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju un aizturēja divus vīriešus.

Svētdien Dravnieku ielā aizturēja vienu Latvijas un vienu Krievijas pilsoni, kuri veica nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju.

Pret 1966. gadā un 1972. gadā dzimušajiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas tika izdarīta lielā apmērā, par ko Krimināllikums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ar procesa virzītāja lēmumu, saņemot prokurora akceptu, sadarbībā ar VID Muitas kinologu, tika veiktas kratīšanas divās adresēs Daugavpilī. Tā rezultātā abās adresēs kopumā robežsargi izņēma 29 840 dažādu marku cigaretes gan ar Baltkrievijas akcīzes markām, gan bez tām un 8970 eiro skaidras naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!