Foto: LETA

Piektdien, 14. aprīlī, Limbažu novadā, Salacgrīvā, vīrietis, vadot kvadraciklu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Negadījumā kvadracikla vadītājs zaudēja dzīvību, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Par notikušo negadījumu VP ir sācis kriminālprocesu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 123 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 13 personas.

Visvairāk cietušo reģistrēts Zemgalē – pieci. Rīgā un tās apkārtnē piektdien avārijās cieta četri cilvēki. No tiem viens bija arī velosipēdists un viens bija elektriskā skrejriteņa vadītājs. Trīs cilvēki cieta avārijās Vidzemes reģionā, bet viens – Kurzemē.

Aizvadītajā diennaktī avāriju visvairāk bijis Rīgas reģionā – 75. Latgalē reģistrēti 14 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē – 13, Kurzemē – 13, bet Vidzemē – deviņi.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 584 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 212 par ātruma pārsniegšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākti astoņi kriminālprocesi, liecina policijas apkopotie dati.

Trīs dzērājšoferus policija pieķērusi Rīgas reģionā, savukārt pa diviem autovadītājiem pie automašīnas stūres reibumā pieķerts arī Kurzemes un Latgales reģionā. Vēl viens cilvēks reibumā pie stūres pieķerts arī Zemgalē.

Par agresīvu braukšanu piektdien policija izrakstījusi 20 protokolus, visus Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!