Foto: Shutterstock

Eiropas Birojs krāpšanas apkarošanai (OLAF) 2022. gadā pasargāja 600 miljonus eiro Eiropas Savienības (ES) nodokļu maksātāju naudas, iesakot ES budžetā atgūt vairāk nekā 426 miljonus eiro, kas zaudēti krāpšanas un pārkāpumu rezultātā, un novēršot vēl 200 miljonu eiro izsaimniekošanu, portālu "Delfi" informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Kā norāda komisijā, OLAF arī apturēja vairākas kontrabandas, viltošanas un krāpšanas muitas jomā shēmas, palīdzēja īstenot ES tirdzniecības aizsardzības pasākumus un turpināja izstrādāt politiku, lai novērstu un apkarotu jaunus krāpšanas modeļus.

Tāpat kā katru gadu krāpšanas apkarotāji arī izmeklēja aizdomas par ES ierēdņu un iestāžu darbinieku pārkāpumiem. Kopumā OLAF pagājušajā gadā pabeidza izskatīt vairāk nekā 250 lietas.

Otrdien publicētajā 2022. gada ziņojumā ir sniegts pārskats par pagājušā gada galvenajām tendencēm un operatīvajiem pasākumiem, sākot ar cīņu pret viltošanu un kontrabandu un beidzot ar ES līdzekļu, tostarp Atveseļošanas un noturības mehānisma, aizsardzību un krāpšanas novēršanas mehānismiem, kuru mērķis ir aizsargāt ES finansiālo palīdzību Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!