Foto: DELFI
Rīgas pilsētas tiesa trešdien, 16. augustā, paturēja apcietinājumā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzēto uzņēmēju Mihailu Uļmanu, kurš tiesai lūdza cietuma restes nomainīt pret mājas arestu saistībā ar savu veselības stāvokli.

Bez Uļmana šajā lietā apsūdzēts arī uzņēmējs Aleksandrs Babenko un Krievijas pilsonis Viktors Krivošejs.

Vajagot medicīnisko uzraudzību

Pamatojot lūgumu par drošības līdzekļa maiņu, viņa aizstāve Alla Ignatjeva norādīja, ka, viņas ieskatā, līdz šim kontrole par apcietinājuma piemērošanu, esot bijusi formāla. Viņa uzsvēra, ka neesot riski, ka Uļmans varētu traucēt izmeklēšanu vai bēgt. Tāpat juriste sacīja, ka Uļmans var atrasties apcietinājumā, taču viņam nepieciešama medicīniska uzraudzība.

"Nav dati par bēgšanas risku, bet pats Uļmans nekad nav izteicis vēlmi pamest valsti," tiesai norādīja Ignatjeva, apcietinājumu salīdzinot ar spīdzināšanu. Apcietinājuma vietā Ignatjeva piedāvāja Uļmanam piemērot vai nu mājas arestu vai drošības naudu.

Ignatjeva arī atsaucās uz Uļmana raksturojumu no ieslodzījuma vietas, kur viņš raksturots kā mierīgs cilvēks. Tāpat viņa norādīja, ka Uļmana paturēšana apcietinājumā bijusi saistīta ar viena konkrēta operatīvā darbinieka ziņojumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!