Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds Romas katoļu draudzes prāvests par to, ka nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni viņš izdarīja seksuāla rakstura darbības ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izmantojot viņas bezpalīdzības stāvokli, kā arī izmantojot cietušā uzticību un savu autoritāti, portālu “Delfi” informēja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais prāvests pēc novadīta dievkalpojuma Romas katoļu baznīcas telpās, izmantojot to, ka atradās divatā ar cietušo un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, kā arī izmantojot cietušā uzticēšanos viņam kā draudzes prāvestam un cietušā bezpalīdzības stāvokli, proti, apstākli, ka viņš sava mazgadīgā vecuma dēļ neapzinās ar viņu veikto darbību patieso raksturu, nozīmi un nespēj nodrošināt sev aizsardzību, veica seksuāla rakstura darbības.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušā dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Prāvests savu vainu viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst, norāda prokuratūrā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šī gada aprīlī par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde šā gada aprīlī aizturēja Latvijas Romas katoļu baznīcas priesteri – Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu.

Aizturētā identitāti policija neatklāja.

Toreiz Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs izsniedzis jaunus nominātus trīs priesteriem Rīgas arhidiecēzē. Saskaņā ar izsniegtajiem nominātiem, izmaiņas skars arī Rīgas Svētā Alberta draudzi.

Par tās administratoru iecelts tēvs Jānis Savickis OFMCap, jo draudzes prāvesta pienākumus turpmāk nepildīs tēvs Krišjānis Dambergs OFMCap.

Dambergs kopš tā laika arī vairs nebija Misionārā semināra jaunajai evaņģelizācijai "Redemptoris Mater" garīgais tēvs.

Dambergs ilgu laiku bija sv. Alberga draudze prāvests, liecina informācija portālā "katolis.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!