Foto: Shutterstock

Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis disciplinārlietu, kurā izvērtē policistu atbildību aizturētā un īslaicīgās aizturēšanas vietā Jēkabpilī ievietotā vīrieša pašnāvībā, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4.studija".

Kā ziņots, TV3 raidījums "Bez tabu" iepriekš ziņoja, ka Valsts policijas (VP) iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas zonā Jēkabpilī kāds 31 gadu vecs vīrietis izdarīja pašnāvību, pakaroties kurpju šņorēs. Viņa ģimene vaino VP klajā nolaidībā.

"4.studija" atgādina, ka aizturētais sūdzējies par veselības problēmām. Bojāgājušā māte negribot ticēt, ka likumsargi šajā situācijā darījuši visu, lai dēls saņemtu nepieciešamo medicīnisko aprūpi un vēlētos dzīvot, bet policijā teic, ka šis ir ārkārtējs un ļoti rets gadījums, kas tiks rūpīgi izmeklēts. Turklāt likumsargi uzsvēruši, ka vīrietim palīdzība sniegta.

Kā ziņo LTV, Linards pēdējos 10 gadus dzīvojis kopā ar civilsievu Valēriju. VP Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa priekšniece Evita Galviņa raidījumam apstiprinājusi, ka abas personas ir nonākušas policijas redzeslokā gan saistībā ar narkotisko vielu neatļautu apriti, gan sadzīviskiem konfliktiem, gan saistībā ar nošķiršanas faktiem.

Valērija pēc kāda strīda bija vērsusies policijā, lai tiktu noteikts tuvošanās aizliegums, taču drīz vien viņa atgriezusies pie vīrieša, bet policijai par to nav ziņojusi. Tad arī izcēlies strīds, "kura laikā gan sists, gan durts ar nazi," ziņo raidījums.

Policijā raidījumam skaidrots, ka ģimene bijusi nelabvēlīga. Vīrietis vardarbīgi izturējies pret sievieti. Pārim ir arī kopīgs bērns, bez tam strīda laikā sieviete bijusi grūtniecības stāvoklī, LTV piebildusi Galviņa.

Īslaicīgās aizturēšanas vietā pēc šī strīda nonākušas abas personas. Vīrietis par to, ka tuvojies un bijis vardarbīgs pret Valēriju, kura faktiski pie viņa dzīvoja, savukārt, sieviete – par uzbrukumu ar nazi.

Raidījums vēsta, ka Valērija dzirdējusi sava civilvīra lūgumus pēc palīdzības īslaicīgās aizturēšanas vietā. "Viņš sūdzējās par veselības problēmām, bet par kādām tieši, to es nevaru teikt, nevaru skaidrot, bet šis gadījums nav viennozīmīgs, jo arī pret viņa veselību tika vērsts uzbrukums, kā rezultātā tika uzsākts arī paralēli kriminālprocess," LTV norādīja Galviņa.

Mirušā vīrieša māte uzskatot, ja arī palīdzība sniegta, tā neesot bijusi kvalitatīva, turklāt arī apavu šņores vīrietim aizturēšanas dienā neesot bijušas atņemtas.

"Protams, ka nedrīkst būt nekādi priekšmeti, ar kuriem persona var nodarīt kaitējumu sev, vai kādam citam uzbrukt," LTV atzinusi policijas pārstāve Galviņa.

Raidījums ziņo, ka likumsargi līdz pēdējam brīdim cerējuši, ka personu izdosies glābt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!