Foto: LETA
Zemgales rajona tiesa piespriedusi pusotru gadu ilgu cietumsodu kādam vīrietim, kurš tīkojot tik pie tēva atstātā mantojuma draudēja un fiziski iespaidoja savu māti, bet beigās apmierinājās ar viņas apzagšanu, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka vīrietis kopā ar līdzdalībnieku laika posmā no 2021. gada maija līdz 2022. decembrim regulāri sūtīja savai mātei draudīgas "WhatsApp" ziņas.

Tad kādu dienu draudi pārauga reālā darbībā, proti, abi kungi, būdami gan alkohola, gan narkotiku reibumā, ieradās pie apsūdzētā mātes, iesita viņai pa seju, kā arī sāka gar seju vicināt atvāžamo nazi. Tad dēls savam līdzdalībniekam krievu valodā aicināja "sagriezt viņu [māti]", uz ko līdzdalībnieks reaģēja, nogriežot mātei pāris matu šķipsnas ar nazi.

Līdzdalībnieks arī aktīvi draudēja māti "nokaut kā aunu", kā nekautrējās kundzei vairākkārt iespert pa kājām un iesist pa seju.

Saprotot, ka neko diži vairāk neiegūs, abi turpināja uzbrukt kundzei, tostarp vairākkārt viegli iegriežot cietušajai, nodarot maznozīmīgus miesas bojājumus.

Abi noziedznieki pieprasīja, lai sieviete atdot it kā viņas rīcībā esošo zeltu, kā arī pērles, bet sieviete noliedza, ka viņai tādas lietas būtu. Tad nu ļaundari noņēma no cietušās pirksta zelta gredzenu, saplēsa viņai piederošo portatīvo datoru, nozaga mobilos telefonus, kā arī projektoru. Visu šo darbību laikā sieviete bija ieslēgta istabā, lai nevarētu izsaukt palīdzību.

Gan dēlam, gan viņa līdzgaitniekam aiz restēm nāksies atrasties pusotru gadu, kā arī vajadzēs atlīdzināt cietušajai nodarītos materiālos zaudējumus .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!