Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latgales rajona tiesa piespriedusi 30 dienas ilgu brīvības atņemšanu kādam vīrietim, kurš kopīga bērna mātei sūtīja draudu īsziņas, tostarp solot viņu nogalināt, izriet no publiski pieeajmā anonimizētā tiesas sprieduma.

Tajā norādīts, ka notiesātais vīrietis pērn februārī bijušajai partnerei "Instagram" platformā sāka sūtīt virkni ziņu, draudot ar viņu izrēķināties, proti, nogalināt vai sakropļot. Draudi tik veltīti arī viņas ģimenei.

Starp nosūtītajām ziņām bija arī foto attēls, kurā vīrietis redzams ar bisi rokās, bet bildi pavadījis teksts "pienācis laiks pielikt punktu",

Kopumā sieviete saņēma vismaz 20 šāda rakstura ziņas. Taču ar rakstu darbiem vīrietim nebija gana, tāpēc viņš arī piezvanīja cietušās tēvam, draudot arī viņam. Savus noziegumus vīrietis pabeidza, nosūtot īsziņu, kurā tika norādīts, ka "aprīlis būs [cietušās] pēdējais mēnesis".

Jāatzīmē, ka vīrietis agrāk bija tiesāts par cietušās tēva mašīnas bojāšanu, tāpēc gan cietušajai, gan viņas tēvam bija pamats uzskatīt, ka draudi bija patiesi.

Tiesā vīrietis savu vainu atzina un lieta tika skatīta bez pierādījumu pārbaudes.

Attiecīgi vīrietim nāksies pavadīt 30 dienas aiz restēm, kā arī izmaksāt 5000 eiro lielu morālā kaitējuma kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!