Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI
Nedz Valsts policijā (VP), nedz Valsts drošības dienestā (VDD) šobrīd nav aktīvu lietu, kurās tiktu pārbaudīti publicista Armanda Pučes izteikumi, noskaidroja portāls "Delfi".

Tas faktiski nozīmē, ka iestādes nav saskatījušas pārkāpumus vai potenciālu naida runu Pučes izteikumos.

Jāatgādina, ka opozīcijas partija "Stabilitātei!" pērn decembrī ar vēstuli vērsās pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (JV), aicinot skaidrot, vai 12. decembrī portālā "la.lv" publicētajā Pučes rakstā "Šobrīd 20% no visiem Latvijas skolēniem nemācās latviešu skolās. Latvija par to maksā" nav saskatāma naida runa pret krieviem un ebrejiem.

Kā piemēru "Stabilitātei!" izcēla rindkopu no raksta: "Kur ir cūkas, tur parasti nākas saskarties ar cūcībām. Un mūsu cūkas ir tā sabiedrības daļa, kas šajā valstī ir pieraduši cūkoties. Kā tādi cūkas! Mēs savām cūkām pat ļaujam būt tik cūciskām, ka jebkura cita dzīvā radība kūtī vai aplokā kādā brīdī nodomā – ka tikai cūkas tā dara… Izvārtījušās vircā līdz acīm, cūkas saka, ka visi citi ir cūkas, pieņemot, ka cūcība kā tāda nav nemaz cūciska. Cūka tev skatās acīs un saka – tu pats esi cūka."

Šādi autora teikumi tika publicēti īsi pēc tam, kad Krievijas prezidents Putins bija norādījis, ka Latvija nodarbojoties "ar cūcībām", atsaucoties uz lēmumu izraidīt Krievijas pilsoņus, kas nav apguvuši latviešu valodu.

VP portāls "Delfi" uzzināja, ka ir saņemts iesniegums par Pučes izteikumiem, bet tas nodots pēc piekritības. Savukārt VDD portālam skaidroja, ka dienesta lietvedībā nav neviena kriminālprocesa, kas būtu sākts pret Armandu Puči.

Jāpiebilst, ka opozīcijas deputāte Glorija Grevcova arī iepriekš publicējusi, ka viņai zināms, ka VDD Pučes izteikumos nav konstatējis naida runu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!