Foto: AFP/Scanpix

Valsts policijas (VP) Jūrmalas iecirknī janvāra izskaņā tika uzsākts kriminālprocess par iespējamu nelikumīgu narkotisko vielu realizāciju un glabāšanu Rīgas rajonā. Policija kratīšanas laikā atrada marihuānu un MDMA tabletes, kā arī aizturēja 2002. gadā dzimušu jaunieti.

Veicot izmeklēšanas darbības, VP Rīgas centrā aizturēja 2002. gadā dzimušu vīrieti. Pie vīrieša kopumā tika atrasti un atsavināti 5,33 grami marihuānas. Turpinot izmeklēšanu, Valsts policijas darbinieki veica kratīšanu aizturētā vīrieša dzīvesvietā. Kratīšanas laikā dzīvoklī tika atrastas un izņemtas narkotiskās vielas, proti, 319,26 gramus marihuānas un 119,9 gramus MDMA tabletes jeb ekstazī.

Saistībā ar notikušo, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas, proti, par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Aizdomās turētais vīrietis iepriekš sodīts par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis – pieteikšanās noteiktā laikā policijas iestādē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!