Foto: DELFI

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu un sešām privātpersonām par tabakas izstrādājumu kontrabandu lielos apmēros organizētā grupā, portālu "Delfi" informēja IDB.

IDB Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret VUGD Latgales reģiona amatpersonu un sešām privātpersonām par tabakas izstrādājumu kontrabandu lielos apmēros organizētā grupā.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā IDB noskaidroja, ka visas iepriekš minētās noziedzīgajā nodarījumā iesaistītās personas, ilgstošā laika periodā no Krievijas uz Latvijas organizēja tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām pārvietošanu.

2022. gada vasarā IDB procesuālo darbību laikā veica vairāku noziedzīgajā nodarījumā iesaistīto personu aizturēšanu. Notikuma vietā tika atrasts un izņemts bezpilota lidaparāts. Kriminālprocesā tika izņemtas vairāk nekā 127 000 cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļa markām.

IDB pret VUGD amatpersonu un sešām privātpersonām rosina uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 190. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – kontrabandu lielos apmēros organizētā grupā.

Krimināllikuma 190. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!