Foto: LETA

Valsts policija (VP) veic apstākļu noskaidrošanu un pārbaudi saistībā ar "TikTok" publicētu video, kurā apgalvots, ka Jelgavas 6. vidusskolā kāds matemātikas skolotājs Ukrainu nodēvējis par "mežoņu valsti", izriet no VP publicētās informācijas sociālajā tīklā "X".

Konkrētajā video arī apgalvots, ka skolas audzēkņi, ieraugot bērnus no Ukrainas, kliedzot "slava Krievijai". Tāpat video apgalvots, ka ukraiņu bērnu diskriminācijā iesaistījusies skolas apsardze.

Jelgavas 6. vidusskolas direktore Ilze Arbidane portālam "Delfi" apliecina, ka pārbaude tiek veikta, taču viņai ir aizdomas, ka visa situācija ir izdomāta.

"Tā nav patiesība, bet vistīrākā naida kurināšana. Tas ir mans personīgais viedoklis. Ir iesaistīti visi atbildīgie dienesti, viņi šo informāciju noskaidro," saka Arbidane.

Viņa atzīmē, ka par izdomājumu liecina kaut vai video minētie skolas apsargi, – šajā skolā tādu neesot vispār. Arī matemātikas skolotāja tikusi apmelota.

"Visā šajā saturā nav patiesības, viss teiktais neiet kopā un liek aizdomāties, kāpēc tas viss notiek tieši pirms 24. februāra," skaidro direktore un piebilst, ka jāsagaida pārbaudes beigas.

Kad tās gaidāmas, nav zināms. Nekādus citus komentārus Arbidane nesniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!