Foto: Indulis Pelnēns

Valsts policija (VP), veicot mediju monitoringu un izmeklēšanas darbības, 21. februārī aizturēja 1984. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš Vecmīlgrāvi bija filmējis un publicējis video, kurā viņš spārdīja afišu stabu, uz kura bija uzlīmēts liels Ukrainas karogs, izriet no VP publicētās informācijas "X".

Konkrētajā video vīrietis krievu valodā apgalvo, ka nevar "noturēties, redzot mēslu lupatu".

VP norāda, ka vīrietis savu vainu atzinis.


VP arī norādīja, ka minētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par agresīvu uzvedību. Personas dzīvesvietā tika atrasti un izņemti video redzamie apavi, ar kuriem tika smērēts pieminētais plakāts ar Ukrainas karoga attēlu. Aizturētais vīrietis tika nogādāts uz īslaicīgās aizturēšanas biroju, un tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 231. panta pirmās daļas – par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu vai uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), vai organizāciju darbu. Par šādu noziedzīgo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Jāpiebilst, ka konkrētajam vīrietim "Facebook" kā profila attēls izvēlēts Latvijas PSR karogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!