Foto: LETA

Rīgas domes februārī pieņemtais lēmums mainīt vairāku ielu nosaukumus atspoguļosies arī Rīgas sabiedriskā transporta maršrutos – tur jaunie ielu nosaukumi parādīsies aprīļa sākumā, ziņo "Rīgas satiksme".

Izmaiņas paredz, ka 15., 18. un 31. autobusa maršruta pieturvieta "Maskavas iela 450" abos kustības virzienos tiks pārdēvēta par "Latgales iela 450", bet 4., 19. un 20. trolejbusa maršrutu pieturvieta "Maskavas iela" virzienā no centra tiks pārdēvēta par "Lastādijas iela".

15. trolejbusa un 18. autobusa maršrutu pieturvieta "Lomonosova iela" virzienā no centra tiks pārdēvēta par "Lauvas iela".

5. trolejbusa, kā arī 4., 21., 38., 39., 46., 56. un 63. autobusu maršrutu pieturvieta "Ļermontova iela" abos kustības virzienos tiks pārdēvēta par "Viļa Plūdoņa iela".

4., 15., 19., 20. trolejbusa un 18. autobusa maršrutu pieturvieta "Gogoļa iela" virzienā uz centru tiks pārdēvēta par "Emīlijas Benjamiņas iela", tāpat tiks pārdēvēta virzienā no centra esošā pieturvieta "Dzirnavu iela".

13. trolejbusa maršruta pieturvieta "Turgeņeva iela" virzienā uz Timoteja ielu tiks pārdēvēta par "Vilhelma Purvīša iela". Tāpat tiks pārdēvēta pieturvieta "Dzirnavu iela" virzienā uz Dzirnavu ielu. Pieturvietas šobrīd ir slēgtas un 13. trolejbusa maršruts kursē pa apvedceļu apkārtnē notiekošo būvdarbu dēļ.

7. tramvaja maršruta pieturvieta "Centrāltirgus" virzienā uz centru un pieturvietu "Maskavas iela" virzienā no centra tiks pārdēvēta par "Spīķeri", bet pieturvieta "Turgeņeva iela" abos kustības virzienos tiks pārdēvēta par "Jēzusbaznīcas iela".

Tāpat Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas sēdē ir apstiprinātas izmaiņas vēl citu 7. tramvaja maršruta pieturvietu nosaukumos. Izmaiņas pieturvietu nosaukumos ierosinātas, lai pieturvietu nosaukumi abos kustības virzienos būtu vienādi un sniegtu pasažieriem precīzāku informāciju par pieturvietas novietojumu un tuvākajā apkārtnē izvietotajiem objektiem.

7. tramvaja maršruta pieturvieta "Balvu iela" virzienā no centra un pieturvieta "Aiviekstes iela" virzienā uz centru tiek pārdēvēta par "Latgales parks".

Pieturvieta "Lubānas iela" abos kustības virzienos tiek pārdēvēta par "Rēznas iela", bet pieturvieta "Prāgas iela" virzienā uz centru tiek pārdēvēta par "Autoosta".

Jau vēstīts, ka februārī Rīga lēma Maskavas ielu atdēvēt par Latgales ielu, bet tās sākumposmu pārdēvēt par Lastādijas ielu. Savukārt līdzšinējai Latgales ielai tika Jāņa Klīdzēja vārds.

Tāpat politiķi lēma Puškina ielu pārdēvēt par Kārļa Mīlenbaha ielu, Turgeņeva ielu – par Vilhelma Purvīša ielu, Ļermontova ielu – par Viļa Plūdoņa ielu, Gogoļa ielu – par Emīlijas Benjamiņas ielu, Tipogrāfijas ielu – par Augusta Spāriņa ielu, Lomonosova ielu – par Valērijas Seiles ielu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!