Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Otrdienas rītā ugunsgrēkā Liepājā dzīvību zaudējuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 06.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Liepāju, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji dzīvoklī atrada divus cilvēkus un nodeva viņus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja cilvēku nāvi.

Pulksten 08.20 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza.

Pirmdien pulksten 12.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Rušonas pagastu, kur ugunsdzēsēji glābēji no ezera izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas amatpersonām. Bojāgājušais atrasts zem ledus apmēram 150 metru attālumā no krasta.

Pulksten 11.17 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Brīvības gatvi Rīgā, kur piecstāvu sabiedriskās ēkas ceturtā stāva elektrosadales telpā dega elektrības skapis un vadi trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Pulksten 12.47 degšana likvidēta.

Tāpat pirmdien pulksten 08.36 tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Sedu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un dīvāns 30 kvadrātmetru platībā. No blakus esošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji evakuēja cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Pulksten 10.12 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega četras dārza mājas, sodrēji ēkas dūmvadā, divas vieglās automašīnas, boilera sildelements un četros gadījumos atkritumi.

Laika posmā no šā gada 18. marta pulksten 6.30 līdz 19. marta pulksten 6.30 VUGD saņēma 40 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz kūlas ugunsgrēka dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!