Foto: Publicitātes foto

Kopš Jelgavas novada domes Budžeta komisijas sēdes, kur plašu uzmanību izpelnījās novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (LA), novada vārds izskan biežāk. Domnieki lems par Lasmaņa atbrīvošanu no amata, savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau marta sākumā sāka pārbaudi par pašvaldības mantas izsaimniekošanu, kur figurē domes izpilddirektore Līga Lonerte (LZS).

Novada domes izpilddirektore Lonerte portālam "Delfi" norādīja, ka "melnā kampaņa" ir vērsta pret viņu pašu. Lonertes rīcībā ir materiāli par Lasmaņa un kāda cilvēka saraksti, kurš norāda, ka ir pirmais, kurš nopludinājis video.

Lonerte sacīja, ka ar šo informāciju vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs, jo ir aizskarts viņas gods un cieņa. "Manā rīcībā ir nonākusi sarakste starp Lasmani un J. Vinteru vai cilvēku, kurš respondējas zem nosaukuma "Pretkorupcijas biedrība". [Sarakstē] Vinters norāda, ka ir pirmais, kurš nopludinājis informāciju, bet patiesais iemesls, kāpēc viņš to darījis, ir cīņa par Zemgales veselības centru un nepatiesu ziņu izplatīšanu par mani," pauda Lonerte.

Viņa sacīja, ka Budžeta sēdes laikā Lasmaņa izdarības viņa nav manījusi, jo strādāja ar lietvedības sistēmu. "Darbinieki pie manis nāca uzreiz pēc sēdes, mēs to kopā atkārtoti noskatījāmies. [...] Vērsos pie Lasmaņa kunga, sakot, ka ir notikusi ļoti nesmuka lieta, un man ir jāvēršas pie deputātiem. Sēdē piedalījās apmēram 20 cilvēki, un man pienākums ir ziņot par to, kas noticis. Tajā pašā dienā iesniegumus uzrakstīja divi darbinieki, taču nākamajā vēl kādi padsmit. Sēdē piedalījās gan vīrieši, gan sievietes, un abi dzimumu pārstāvji rakstīja vēstules, kurās pausts tas, cik pretīgi viņi jutās," pauda domes izpilddirektore.

Jāmin gan, ka Budžeta komisijas sēdi un tai sekojošo video fragmenta publicēšanu šķīra vairāk nekā nedēļa. Dienu vēlāk pēc video parādīšanās sociālajos medijos, domes mājaslapā lasāms, ka septiņi domnieki parakstījuši pieprasījumu Lasmaņa atbrīvošanai no amata.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!