Foto: Publicitātes foto

Ministru kabinets otrdien, 2. aprīlī, apstiprināja Andri Ķēniņu Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amatā, portālu "Delfi" informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Ķēniņš ieguva visaugstāko vērtējumu no pretendentiem, kas bija pieteikušies Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā VVD ģenerāldirektora amatam.

Ķēniņš līdz šim ieņēma VARAM valsts sekretāra vietnieka amatu vides aizsardzības jautājumos, bet no 2023. gada 12. augusta bija VVD ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs, kā arī valdes loceklis VSIA "Vides investīciju fonds".

Pirms tam Ķēniņš bija biedrības "Latvijas Raidorganizāciju asociācija" izpilddirektors. Paralēli šajā laikā ieņēma arī padomes locekļa amatu VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija". No 2012. līdz 2017. gadam Ķēniņš bija Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sekretariāta vadītājs. Pirms tam konkursa uzvarētājs ir ieņēmis amatus, kas saistīti ar departamenta un nodaļu vadīšanu, kā arī bijis vairāku organizāciju padomes un valdes loceklis.

Jaunieceltais VVD ģenerāldirektors ieguvis profesionālo maģistra grādu jurisprudencē Latvijas Universitātē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) sacīja, ka VVD misija ir rūpēties par atbildīgu dabas resursu izmantošanu un vides kvalitātes saglabāšanu. "Ķēniņa līdzšinējā pieredze, zināšanas un stratēģiskais redzējums rada pārliecību, ka iestādes pārvaldība tiks profesionāli īstenota, lai sasniegtu izvirzītos mērķus," pauda ministre.

Savukārt Ķēniņš norādīja, ka astoņu mēnešu garumā, kopš viņš ir dienesta vadītāja pienākumu izpildītājs, Ķēniņš ir detalizēti iepazinies ar procesiem, kas veiksmīgi darbojas jau šobrīd, kā arī tiem, kam tuvākajā nākotnē nepieciešami uzlabojumi.

"Esmu pārliecināts, ka kopā ar VVD kolēģiem mums izdosies arī turpmāk virzīt VVD darbību attīstības un digitalizācijas virzienā, pilnveidojot pakalpojumu sniegšanas kvalitāti un stiprinot iestādes kapacitāti," sacīja Ķēniņš.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!