Fоtо: kekava.lv

Ķekavas novada pašvaldībai un VUGD reaģējot uz ziņām par radušos sadūmojumu, Baldones sanatorijas teritorijā atrasti 12 sīriešu, afgāņu un citas izcelsmes bēgļi, kuri aizturēti un novada iedzīvotāju drošībai patlaban apdraudējumu nav, portāls "Delfi" uzzināja Ķekavas novadā.

13. maija rītā Ķekavas novada pašvaldības policisti kopā ar Valsts ugununsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) Baldones sanatorijas ēkā, reaģējot uz izsaukumu par sadūmojumu, atrada 12 bēgļus, kuri aizturēti un tālākās darbības ar viņiem veic Valsts robežsardze.

Sadūmojums, iespējams, radies, jo ēkā esošie cilvēki mēģinājuši sasildīties. Strādājot kopā ar novada pašvaldības policiju, dome pārliecinājusies, ka šobrīd nekādu drošības risku sanatorijas apkārtnē un novadā nav.

Ķekavas novada pašvaldība jau ilgu laiku izrāda iniciatīvu, lai iegādātos un sakoptu Baldones sanatorijas teritoriju, kas šobrīd atrodas privātīpašumā.

Novada pašvaldības darbinieki ir saziņā ar teritorijas īpašniekiem, sekos līdzi, kā tiek norobežota teritorija, lai situācija neatkārtotos, tāpat tiks vērtēts, vai tās īpašnieku saukt pie atbildības par notikušo un tiks nodrošinātas regulāras pašvaldības policijas patruļas iedzīvotāju drošībai.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !