Foto: Unsplash

Portālā "manabalss.lv" sākta parakstu vākšana iniciatīvai "Erudīcijas spēles un viktorīnas – ceļš uz gudrāku nākotni", kurā rosināts erudīcijas spēles atzīt par tālākizglītības formu, piešķirot to rīkošanai nodokļu atlaides.

Iniciatīvas autors Kristaps Svētiņš norāda, ka erudīcijas spēles un viktorīnas piedāvā izcilu iespēju apgūt jaunas zināšanas, pilnveidot kognitīvās spējas un paplašināt redzesloku.

"Šobrīd šādu aktivitāšu izmaksas netiek uzskatītas par atbilstīgām tālākizglītībai, liedzot nodokļu atvieglojumus un atmaksas iespējas," pausts iniciatīvas pamatojumā.

Priekšlikums paredz grozīt normatīvos aktus, lai atzītu erudīcijas spēles un viktorīnas par leģitīmu tālākizglītības formu, ļaujot dalībniekiem iekļaut saistītās izmaksas nodokļu deklarācijā un saņemt nodokļu atvieglojumus vai atmaksu.

Tam ir nepieciešams izveidot skaidrus kritērijus, kas nosaka, kuras erudīcijas spēles un viktorīnas atbilst atbalsta programmai.

"Ieguvums no tā būs plašāka iedzīvotāju iesaistīšanās erudīcijas spēlēs un viktorīnās. Tas paaugstinās sabiedrības vispārējo izglītības līmeni un kognitīvās spējas, kā arī atbalstīs vietējo ekonomiku un uzņēmējdarbību. Tas paredzami veicinās arī aktīvāku un iesaistītāku pilsonisko sabiedrību," uzskata iniciatīvas autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!