Foto: DELFI

Otrdien, 28. maijā, Doma laukumā pulcējās aktīvisti, protestā iestājoties par "RUS.LSM" redakcijas aizvēršanu, novēroja portāls "Delfi".

Sestajā rindkopā precizēts iemesls, kāpēc tika atceltas "RUS.LSM" debates krievu valodā.

Kā novēroja portāls "Delfi", protestā bija sapulcējušies aptuveni 40 cilvēki. Protestētāji aicināja atkrieviskot Latviju, bet Latvijas Televīzijas galveno redaktori Sigitu Roķi, Latvijas Radio galveno redaktori Anitu Braunu un LTV valdes locekli Ivaru Priedi atkāpties, jo viņi esot nodevuši savus solījumus.

Piketētāji rokās turēja plaktātus ar dažādiem uzrakstiem, piemēram, "Aktrievisko LSM", "LSM – ruzzkij Mir Trojas zirgs", kā arī "Pieprasām nekavējoties slēgt LSM krievu redakciju".

Ap pulksten 12.30 pikets miermīlīgi noslēdzās.

Šis ir kārtējais protests pret sabiedrisko mediju krievu valodā.

Iepriekš pēc iekšējām debatēm LTV lēma atcelt plānotās Eiroparlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Piketu organizē "Nacionālā savienība Taisnīgums".

Sākotnēji jautājums par debatēm krievu valodā tika pamanīts sociālājā tīklā "X", taču vēlāk tam pievērsās arī politiķi., proti, vairākas partijas – "Jaunā vienotība", "Jaunā konservatīvā partija", "Nacionālā apvienība" un "Apvienotais saraksts" – paziņoja, ka nepiedalīsies debatēs krievu valodā.

Tāpat savu viedokli pauda gan bijušais Valsts prezidents Egils Levits, gan Valsts valodas centrs (VVC), kuri kategoriski iebilda pret šādu debašu norisi, skaidrojot, kā tās savā būtībā esot pretrunā ar Satversmi.

LTV vairākkārt gan publiski pauda, ka neredz pamatu, lai debates atceltu, taču 22. maijā tomēr savu viedokli mainīja un paziņoja, ka iekšējā balsojumā nolemts, ka šādām debatēm nav vietas "RUS.LSM" saturā.

Pirms tam negatīvu viedokli bija izteikuši arī vairāki LTV žurnālisti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!