Foto: Valsts policija

"Mēs esam šeit, lai jums būtu droši!" – ar šādu saukli un jaunu video Valsts policijas Pretterorisma vienība "Omega" izsludina kandidātu atlasi, aicinot pieteikties interesentus, kuri sevi redz vienības sastāvā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kā atzīmēja likumsargi, kopš šī gada ir mazliet mainījušies izglītību definējošie uzņemšanas nosacījumi, tādējādi dodot plašākas iespējas piesaistīt savām rindām jaunus kandidātus. Ja iepriekš pretendentam vajadzēja būt jau iegūtai vismaz pirmā līmeņa augstākajai izglītībai, tad šobrīd potenciālajiem kandidātiem jābūt vismaz uzsāktam augstākās izglītības ieguves ceļam.

No pretendentiem vienības kaujinieki sagaida mērķtiecību, labu psiholoģisko noturību un fizisko sagatavotību. Pretendenti nedrīkst būt arī krimināli sodīti.

Iepriekšējā pieredze un šī brīža izvēlētais profesionālais ceļš nebūs tik noteicošs, jo visi kandidāti tiks profesionāli apmācīti un sagatavoti. Vienlaikus iespēja dienēt Pretterorisma vienībā ir arī pretendentiem, kuri tagad vai iepriekš savu karjeru ir saistījuši ar iekšlietu vai aizsardzības dienestiem.

Kandidātiem motivēts pieteikums un CV jāsūta uz e-pasta adresi omega13@vp.gov.lv.

"Omega" ir speciāli apmācīta un ekipēta vienība, kura šobrīd veic vienus no sarežģītākajiem uzdevumiem, kas saistās ar paaugstinātu bīstamību, tostarp ķīlnieku atbrīvošanu, īpaši bīstamu noziedznieku aizturēšanu, sprāgstvielu meklēšanu un citus uzdevumus.

Sadarbībā ar režisoru un video mākslinieku Edgaru Trankali un mūziķi Arvi Reiku tapis jauns vienības video un dziesma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!