Foto: Publicitātes foto

Baltijas praida laikā pie Rīgas rātsnama neizkārs LGBTK+ karogu, otrdien vietnē "X" paziņojis Rīgas domes deputāts Igors Kļaviņš (P).

Viņš norāda, ka vērsies pie Rīgas mēra Viļņa Ķirša (JV) ar aicinājumu izkārt varavīksnes karogu pie Rīgas rātsnama - kā tas bija izkārts 2023.gadā.

Deputāts saņēmis atbildi no Rīgas mēra, ka tolerance un koleģialitāte esot vērtības, kuras mērs ievērojot arī savā darbā. Tomēr, apzinot pārējo Rīgas domē ievēlēto deputātu frakcijas, Ķirsis neesot saņēmis atbalstu karoga izkāršanai.

Ķirsis aicina respektēt kolēģu viedokli, taču uzsver, ka galvaspilsēta ir nelokāma savā apņēmībā attīstīties par iekļaujošu un tolerantu pilsētu.

Kļaviņš tviterī Rīgas domes koalīciju nosaucis par homofobijas koalīciju, norādot, ka tā LGBTK+ cilvēkus atbalstot tikai vārdos, bet ne darbos.

Tikmēr "Par" izpilddirektors Miks Celmiņš sociālajos medijos norāda, ka varavīksnes karogs tikšot izkārts pie valdības nama, jo esot jāatzīmē, ka pieņemti astoņi likuma grozījumi partnerattiecību reģistrēšanai. Tas, viņaprāt, arī došot stimulu arī citviet Latvijā šādus karogus izkārt.

Jau ziņots, ka iepriekš Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (P) laikā 2023. gadā "Riga Pride" laikā pie Rātsnama varavīksnes karogs tika izkārts, savukārt Staķis saņēma pārmetumus no koalīcijas partneriem par šādu rīcību.

Šovasar jūnijā Rīgā vairāk nekā nedēļu notiks dažādi Baltijas praida pasākumi, kas noslēgsies ar gājienu 15. jūnijā, iepriekš informēja Latvijas cilvēktiesību aktīvists un LGBTQI tiesību aizstāvis Kaspars Zālītis.

"Baltic Pride" sāksies ar Praida nama atklāšanu 6. jūnijā un turpināsies ar dažādām aktivitātēm, ieskaitot sarunas par erotiku mākslā, plakātu darbnīcu, kino, ballēm un forumu "Dažādības un iekļaušanas forums".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!