Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 6. jūnijā, lēma vērtēt priekšlikumu, kas paredz liegt 214 Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem strādāt Latvijas skolās.

Opozīcijā esošā politiskā spēka Nacionālā apvienība (NA) frakcijas deputāti bija izstrādājuši lēmuma projektu par Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri strādā Latvijas skolās.

NA norāda, ka, atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegtajai informācijai, Latvijas skolās šobrīd darba attiecības turpina 214 Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi. "Ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā, kā arī Baltkrievijas Krievijas atbalstošo nostāju, nav pieņemami, ka Latvijas jauno paaudzi audzina un izglīto iepriekšminēto valstu pilsoņi.," uzskata NA.

Lēmuma projekts paredz uzdot izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) Ministru kabineta noteikumos paredzēt liegumu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem strādāt Latvijas izglītības iestādēs.

Pret lēmuma projektu iestājās opozīcijas deputāts Aleksejs Rosļikovs (S!), kurš aicināja pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām neizskatīt "sāpīgus un jūtīgus jautājumus", jo tas nesīs labumu tikai NA, nevis pārējiem politiskajiem spēkiem, kuri kandidē šajās vēlēšanās.

Deputāts Edmunds Jurēvics (JV) atzina, ka nevar atbalstīt NA priekšlikumu tādā formā, kā tas ir iesniegts, bet par šo jautājumu nepieciešamas diskutēt. Saeima atbalstīja Jurēvica priekšlikumu nodot NA sagatavoto dokumentu izvērtēšanai Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!