Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Ilggadējo Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāju Baibu Vītoliņu plānots pārcelt uz Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vadītājas amatu, izriet no Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotā rīkojuma projekta.

Iepriekš jau vēstīts, ka ar šā gada 1. jūniju BVKB direktores amatu atstāja Svetlana Mjakuškina. Šis lēmums ticis rūpīgi izvērtēts un pieņemts personisku apstākļu dēļ. Šobrīd BVKB vada biroja direktora vietniece.

BVKB ir valsts pārvaldes iestāde EM pārraudzībā, kas sāka darboties 2014. gada 1. oktobrī. Biroja mērķi ir nodrošināt kvalitāti un drošību būvniecības jomā, kā arī veikt enerģētikas politikas administrēšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei.

"Lai īstenotu BVKB turpmāko attīstību gan būvniecības, gan enerģētikas jomās un līdz ar to nodrošinātu efektīvu iestādes uzdevumu izpildi, svarīgi pēc iespējas ātrāk nodrošināt un darbam biroja direktora amatā piesaistīt profesionāli ar iepriekšēju pieredzi gan iestādes vadībā, gan zināšanām iestādes darbības jomā," norāda EM.

Izvērtējot biroja direktora amata prasības kopsakarā ar ministrijas resorā esošajiem cilvēkresursiem, ir uzklausīts PTAC direktores Vītoliņas viedoklis. "Atbilstoši minētajam un izvērtējot Vītoliņas atbilstību BVKB direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām, ir pieņemts lēmums par ierēdņa pārcelšanu resora ietvaros," norāda ministrijā.

EM piebilst, ka Vītoliņai ir pieredze nozares politikas un stratēģijas īstenošanā, kā arī ilggadēja pieredze iestādes vadītāja amatā. "Vītoliņas līdzšinējā profesionālā pieredze un kvalifikācija nodrošinās efektīvu BVKB uzdevumu un funkciju izpildi. Vītoliņa ir sniegusi piekrišanu viņas pārcelšanai," informē EM.

Vītoliņa PTAC vada kopš 2005. gada.

Ministrijas sagatavotajā rīkojuma projektā nav minēts, ar kuru datumu Vītoliņa varētu stāties BVKB vadītājas amatā. Tāpat netiek sniegta informācija, kā tiks izraudzīts nākamais PTAC vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!