Fоtо: Imago/Scanpix/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 12. jūnijā, lēma virzīt izvērtēšanai portālā "manabalss.lv" atbalstu guvušo iniciatīvu, kas paredz Eirovīzijai piešķirtā finansējuma novirzīšanu sporta nozarei, tomēr deputāti vienojās fokusēties uz diskusiju par sporta nozares finansējumu, nevis, kā to paredz iniciatīva, pretnostatīt sportu un kultūru.

Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) aplēsēm valsts dalība Eirovīzijā izmaksā 170 000 eiro, bet nacionālā dziesmu konkursa "Supernova" rīkošana 190 000 eiro. Iniciatīvas autors Kristaps Bogdanovičs sācis vākt parakstus emociju vadīts laikā, kad Latvijas Biatlona federācija paziņojusi par ziedojumu vākšanu dalībai sacensībās.

Iniciatīva pret Eirovīziju

Iniciatīvai atbalstu pauduši vairāk nekā 11 000 iedzīvotāju. Bogdanovičs apšauba, vai Eirovīzija būtiski palīdz Latvijas tēlam un reputācijai. "Cilvēki, kas tur piedalās, mēdz uzvesties piedauzīgi, un to arī afišē kā normu," pauž iniciatīvas autors.

Viņš aicināja izbeigt Latvijas dalību Eirovīzijā, nerīkot vietējo dziesmu konkursu "Supernova" un novirzīt finansējumu sportam. "Nav pieņemami, ka Biatlona federācijai ir jāvāc ziedojumi startiem pasaules čempionātā, kas pilnīgi noteikti ir svarīgāk par Eirovīziju," vērtē Bogdanovičs.

Saeimas komisijas sēdē Bogdanovičs sacīja, ka viņš neseko Eirovīzijai, bet ir informēts par šī konkursa rezultātiem. Viņa ieskatā, jo valsts vairāk ieguldītu sportā, jo lielāki būtu sasniegumi šajā jomā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !