Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 13. jūnijā, Saeimas sēdē Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzsvēra, ka dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanā "pašplūsma ir beigusies", tāpat viņa brīnījās, ka laikā, kad satiksmes ministrs bija Tālis Linkaits (JKP), valdība netika informēta par "Rail Baltica".

Ceturtdien Siliņa informēja, parlamentu par valdības paveikto. Uzrunas laikā premjerministre skāra arī "Rail Baltica" projektu un ar tā īstenošanu saistītās problēmas. Vakar Valsts kontrole publiskoja secinājumus par projekta ieviešanu, tomēr Siliņa ar tiem vēl nav iepazinusies, tajā pašā laikā Ministru prezidente uzvēra, ka šī projekta ieviešanā "pašplūsma ir beigusies".

Uzrunā deputātiem viņa pauda izbrīnu, kā laikā, kad satiksmes ministrs bija Linkaits, valdība netika informēta par "Rail Baltica" ieviešanu. Tāpat viņa projekta problēmās kā līdzvainīgos nosauca tos, kas līdz šim atbildēja par "Rail Baltica".

"Tie cilvēki, kas gan "RB Rail", gan "Eiropas Dzelzceļa līnijās" saņem šo gadu laikā vairākus desmitus miljonu eiro, noteikti ir atbildīgi par to, kā viņi ir īstenojuši šo projektu un cik labi arī šis projekts ir pārvaldīts," secināja Ministru prezidente.

Siliņa uzsvēra, ka viņas vadītais Ministru kabinets strādā deviņus mēnešus un šajā laikā "Rail Baltica" labā paveikts ir daudz. "Man šīs projekts ir svarīgs," uzsvēra Siliņa, piebilstot, ka dzelzceļa projekts netiks īstenots tādā apjomā, kāds tas bija plānots, un par zemākām izmaksām.

"Man ir pilnīgi skaidrs, ka valdība nebūs tā, kurai varēs iesniegt rēķinus to apmaksai, jo valdībai interesēs šo izmaksu pamatojums," pauda Siliņa. Viņa apliecināja, ka valdība sekos līdzi "Rail Baltica" īstenošanai. "Tas ir izaudzis no bērna par kārtīgu projektu un tam ir vajadzīgs kārtīgs saimnieks," uzsvēra Ministru prezidente.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!