Foto: LETA

Ceturtdien, 13. jūnijā, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) informēja Saeimu par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību. Portāls "Delfi" apkopo svarīgākos akcentus Siliņas stundu ilgajā uzrunā parlamentam.

Siliņas valdība strādā kopš 2023. gada septembra vidus, tādējādi Saeimā nolasītajā ziņojumā iekļauta informācija par Ministru kabineta paveikto deviņu mēnešu periodā.

Uzrunā Siliņa pauda nožēlu par tiem cilvēkiem, kas informāciju par valdības darbu iegūst tikai "TikTok", jo viņi dzīvo savā informācijas burbulī, tāpēc Ministru prezidente ieteica izlasīt visu dokumentu par Ministru kabineta paveikto, tādējādi iegūstot daudz vērtīgas informācijas, kas nav rodama tikai "TikTokā"".

Latvijas vērtības

Siliņa uzrunu sāka, norādot, ka šīs paaudzes politiķi ir tie, kas nojauc padomju pieminekļus un izvēlas nesadarboties ar agresora valsti nevis aiz bailēm, bet tāpēc, ka Latvija izvēlējusies savas vērtības - demokrātija, vārda brīvība un tiesiskums.

"Mēs izvēlamies veidot savu valsti, kurā visi runā latviski, bet var brīvi ceļot, mācīties un strādāt arī citur, izmantojot Eiropas Savienības mums dotās brīvības," piebilda Siliņa.

Viņa informēja, ka valdības galvenās prioritātes ir valsts iekšējā un ārējā drošība, tautsaimniecība un konkurētspēja, iedzīvotāju veselība, izglītība un sociālā drošība.

Vēsturiski lielākais aizsardzības budžets

Uzrunā Saeimai Siliņa norādīja, ka 2024. gadā panākts vēsturiski lielākais aizsardzības budžets - vairāk nekā viena miljarda eiro apmērā jeb teju 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Viņa informēja, ka Latvija ir nopirkusi gaisa aizsardzības sistēmas, attīstīta krasta aizsardzība, stiprināta tālas darbības raķešu artilērija, bezpilota lidaparātu iespējas.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!