Foto: LETA

Trešdien Rīgas dome lēma par grozījumiem sabiedriskā transporta lietošanas noteikumos, aizliedzot atvērtus dzērienus bez vāciņiem. Priekšlikums raisīja debates deputātu starpā, jo tas uzradies pēkšņi un nav īsti skaidrs, kādus dzērienus sabiedriskajā transportā turpmāk varēs lietot.

Trešdien Rīgas domes sēdē deputāti lēma par grozījumiem saistošajos noteikumos, kas nosaka Rīgas sabiedriskā transporta lietošanu. Priekšlikumu noteikumu papildinājumam bija iesniedzis Konstantīns Čekušins (S), lūdzot sarakstu ar lietām un darbībām, ko nedrīkst veikt sabiedriskajā transportā papildināt ar vēl vienu punktu – aizliegts atrasties pasažieru salonā ar jebkādiem dzērieniem atvērtos traukos, kas nav ar vāciņu vai korķīti.

Deputāts savu priekšlikumu pamatoja ar to, ka bieži izmanto 1. tramvaju un jau divas reizes esot redzējis jauniešus, kas ar atvērtām kafijas krūzēm apdraudējuši blakus esošos cilvēkus un būtu varējuši sasmērēt arī sabiedriskā transporta sēdekļus. Tāpat viņš pieļāva, ka jauniešiem krūzītēs nebija kafija, bet gan alkohols.

Jaunais priekšlikums radīja neizpratni vairākos deputātos, kas norādīja, ka netop skaidrs, vai sabiedriskajā transportā varēs braukt ar līdzi ņemamām kafijas krūzēm vai nē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!