Foto: Shutterstock

Ārzemnieku integrācijai sagatavos vismaz 100 latviešu valodas pedagogus, paredz otrdien, 18. jūnijā, Ministru kabinetā atbalstītie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie noteikumi "Latviešu valodas apguves piedāvājuma paplašināšana".

IZM portālu "Delfi" informēja, ka tā rezultātā tiks izstrādāta un licencēta latviešu valodas kā svešvalodas skolotāju studiju programma un sagatavoti vismaz 100 latviešu valodas kā svešvalodas skolotāji pieaugušajiem.

Noteikumi tika izstrādāti, ņemot vērā valdības rīcības plānā iekļauto uzdevumu, kas paredz valsts valodas apguves pieaugušajiem kursu piedāvājuma vienotas sistēmas izstrādi, atbalstu kursu kvalitātes nodrošināšanai, pedagogu pieaugušajiem sagatavošanai un mācību procesa nodrošināšanai.

Latviešu valodas apguves piedāvājuma paplašināšanas ietvaros Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latviešu valodas aģentūru nodrošinās latviešu valodas studiju programmas izstrādi, licencēšanu un aprobāciju, sagatavojot jaunus latviešu valodas kā svešvalodas skolotājus un nodrošinot mūsdienīgu latviešu valodas apguvi pieaugušajiem.

"100 pedagogi indikatīvi varēs nodrošināt latviešu valodas apguvi 4800 personām gadā, veicinot pieaugušo ārzemnieku integrēšanos Latvijas sabiedrībā un iekļaušanos darba tirgū," informē IZM.

Ministrijā arī atsaucās uz "Nacionālās attīstības plānu 2027", kurā plānots sasniegt 84% pieaugušo latviski runājošu Latvijas iedzīvotāju īpatsvaru, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda.

Projekta īstenošanas uzraudzībai IZM izveidos projekta uzraudzības padomi.

Pasākuma ietvaros kopējais pieejamais finansējums ir 615 498 eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!