Grīziņkalnā "Ghetto Games" pasākumi varēs notikt līdz jūnija beigām, otrdien lēmusi pašvaldība un iesaistītās puses. Tiesa, biedrības nākotne Grīziņkalnā ir miglā tīta, jo tālāka plāna vēl nav.

Jau ziņots, ka tiesa liegusi Grīziņkalnā biedrībai rīkot pasākumus. "Ghetto Games" pārstāvis Raimonds Elbakjans solīja lēmumu pārsūdzēt.

Situācijai rasts risinājums – līdz 29. jūnijam biedrība Grīziņkalnā pasākumus rīkot tomēr varēs, atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam. Biedrība pašvaldībai uzrakstījusi iesniegumu par publisku pasākumu rīkošanu Grīziņkalna parkā saskaņā ar iepriekš plānoto pasākumu grafiku. Tāpat biedrībai uzlikts papildu nosacījums – pēc pulksten 22 teritorijā varēs izmantot tikai mikrofonu dalībnieku apziņošanai.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) norāda, ka pēc noteiktā datuma visas puses tiksies vēlreiz, lai saprastu, vai šāds risinājums ir bijis pieņemams.

"Es ļoti ceru, ka gan "Ghetto Games", gan arī Grīziņkalna Apkaimes biedrība izvirzīs bērnus un jauniešus par prioritāti un ļaus tiem aktīvi darboties Grīziņkalnā. Šobrīd ir radusies tradīcijām spēcīga bērnu un jauniešu kustība, kas iedzīvina alternatīvu dzīvesveidu – bez alkohola, cigaretēm un citām atkarību raisošām vielām, to vietā izvēloties sportu, mūziku, modernās improvizācijas un talantu attīstīšanu, kas ir labāk nekā saskarties ar daudz lielākām sociālām problēmām un jauniešu atkarībām," paziņojumā norāda Ratnieks.

Biedrības rīkoto pasākumu laikā tiks veikti trokšņa līmeņa mērījumi, ko nodrošinās pasākuma organizators.

Rīgas pašvaldības policija pasākumus uzraudzīs atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteiktajai kārtībai.

Konflikta vēsture

Jau ziņots, ka bija plānots, ka "Ghetto Games" Grīziņkalnā varēs saimniekot vēl piecus gadus. To paredzēja Rīgas domes lēmums par daļas Grīziņkalna nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket". Tieši šo Rīgas domes lēmumu arī tiesā apstrīdējusi Grīziņkalna apkaimes biedrība.

Sākotnēji bija plānots šo 6678 kvadrātmetrus lielo īpašumu nodot bezatlīdzības lietošanā uz diviem gadiem, bet pēc saziņas ar "Ghetto Games" līderi Elbakjanu, tika iesniegts priekšlikums šo termiņu pagarināt uz pieciem gadiem.

Saskaņā ar pašvaldības izvirzītajiem noteikumiem "Ghetto Games" pasākumiem būs jākļūst klusākiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!