Foto: LETA

No amata atstādināto Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāri Ilondu Stepanovu plāno pārcelt citā amatā, izriet no SM saskaņošanai nodotā rīkojuma projekta.

Tā kā dokumentam ir piešķirts ierobežotas pieejamības statuss, nav zināms, kurp plānots pārcelt Stepanovu.

"Delfi" jau vēstīja, ka šā gada janvārī satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) ierosināja disciplinārlietu par iespējamiem pārkāpumiem SM amatpersonas darbā. Stepanova portālam "Delfi" apstiprināja, ka pret viņu ir ierosināta disciplinārlieta, kā arī to, ka šī lieta saistīta ar "Rail Baltica" ieviešanu. Viņa arī norādīja, ka šobrīd ir atstādināta no amata pienākumu izpildes.

Stepanova no plašākiem komentāriem atturējās, norādot, ka šobrīd notiek iekšējā izmeklēšana, taču piebilda, ka Briškena pretenzijas esot saistītas ar "projekta uzraudzību".

Viņa SM valsts sekretāres amatu ieņem no 2020. gada.

Disciplinārlietas ietvaros tiks izmeklēta iespējama SM amatpersonas amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšana, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm.

Uz portāla "Delfi" jautājumiem par to, kurā nodaļā persona strādā, kādus zaudējumus persona radījusi un vai šī persona atstādināta no amata pienākumu pildīšanas, ministrija atbildi nesniedza, vien norādot: "Plašākus komentārus šobrīd sniegt nevaram".

Jūnija sākumā Briškens raidījumā "Šodienas jautājums" atzina, ka disciplinārlieta noslēgsies ar rezultātu. "Tas ir scenārijs ar ļoti mazu varbūtību," uz jautājumu, vai neuzskata, ka šī disciplinārlieta beigsies "ar neko", atbildēja satiksmes ministrs.

"Tā ir ļoti apjomīga lieta," teica ministrs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!