Foto: LETA

Rīgā turpmāk stingrāk regulēs āra terašu darbību – ārā izvietotajām terasēm tiks noteikti detalizētāki darba laika ierobežojumi, kā arī uzņēmumiem būs jāsaņem pašvaldības atļauja, lai varētu lietot skaņu pastiprinošas iekārtas un mūzikas instrumentus.

Jaunie noteikumi ieviesti, lai troksnis netraucētu apkārtējo iedzīvotāju mieru. Tos trešdien skatīja Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejā, bet tie vēl jāskata Rīgas domes sēdē. Tiesa gan, āra terašu darba laika ierobežojums jau līdz šim pašvaldībā bija spēkā, ļaujot tām darboties līdz pulksten 22. Šis ierobežojums neskāra Vecrīgu.

Skaņas iekārtas un darba laiks

Turpmāk ielu tirgotājam ēdināšanas pakalpojumu veikšanai būs pašvaldībai jānorāda, vai tiks izmantotas skaņu pastiprinošas iekārtas vai mūzikas instrumenti. Tirdzniecības dalībnieks būs atbildīgs par to izmantošanu tā, lai iekārtu un instrumentu radītais troksnis netraucētu apkārtējo iedzīvotāju mieru. To kontrolēs pašvaldības policija.

Savukārt darba laiks noteikts āra kafejnīcām pie pastāvīgās tirdzniecības vietas, kas atrodas dzīvojamā mājā. No pulksten 6 līdz pulksten 23 varēs darboties āra terases pilsētas centrā, Avotu, Ķīpsalas, Āgenskalna, Brasas, Grīziņkalna, Pētersalas, Andrejsalas, Skanstes, Teikas, Mežaparka un Salas apkaimēs.

Darba laika ierobežojums nav noteikts āra kafejnīcām Vecrīgā un Vecāķos.

Savukārt pārējās apkaimēs āra kafejnīcas varēs darboties no pulksten 6 līdz pulksten 22.

Kāpēc ierobežot?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!