Foto: LETA

Saeimas deputāts Edgars Zelderis izstājies no partijas "Progresīvie" frakcijas, portālu "Delfi" informēja reģionālā politiskā spēka "Mēs – Talsiem un novadam" pārstāvjiem.

Zelderis pārstāv "Mēs – Talsiem un novadam" un 14. Saeimā tika ievēlēts no partijas "Progresīvie" Kurzemes saraksta.

Zelderis no "Progresīvo" frakcijas izstājies trešdien, 19. jūnijā, un turpmāk strādās kā neatkarīgs deputāts.

Zelderim pametot "Progresīvo" frakciju, politiskā spēka frakcija sarūk līdz deviņiem deputātiem.

"Mēs – Talsiem un novadam" šā gada maijā paziņoja, ka politiskais spēks nolēmis izbeigt sadarbību ar partiju "Progresīvie". Reģionālā politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Lauris Pīlēģis norādīja, ka "Progresīvajiem" ir "atšķirīgs attīstības un sadarbības redzējums", līdz ar to "Mēs – Talsiem un novadam" valde vienbalsīgi nolēma izbeigt sadarbību ar "Progresīvajiem".

Reģionālais politiskais spēks atgādināja, ka 14. Saeimas vēlēšanās visvairāk par partiju "Progresīvie" ārpus Rīgas visā Latvijā nobalsoja tieši Talsu novadā un, apsteidzot Kurzemes saraksta pirmo numuru, 14. Saeimā tika ievēlēts Zelderis.

Savukārt Zelderis portālam "Delfi" maija beigās vēl nevarēja atbildēt, vai viņš turpinās darbu "Progresīvo" frakcijā. Tāpat viņš nezināja teikt, vai turpinās atbalstīt koalīciju. Viņš gan atzina, ka ir jautājumi, kuros viņam sakrīt domas ar koalīciju, bet ir jautājumi, kuros nesakrīt.

Patlaban koalīciju veido trīs politiskie spēki – "Jaunā Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība un "Progresīvie", kam kopumā Saeimā ir 51 balss, bet balsojumos koalīcijai atbalstu pauž arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Oļegs Burovs un Igors Rajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!