Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Pēdējās pāris dienās uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS) atvesti septiņi ļoti smagā stāvoklī bērni, kuri pārdozējuši narkotiskās vielas, ziņo TV3 ziņas. Daļa no šiem bērniem slimnīcā nonākuši atkārtoti.

Kopš gada sākuma BKUS nogādāti 29 jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem. Visi atradušies dzīvībai bīstamā stāvoklī, daļa pat nonākusi intensīvajā terapijā.

BKUS virsārste Renāte Snipe TV3 ziņām norādīja, ka liela daļa bērnu nezina, ko ir lietojuši.

Ārsti vēršas pie jauniešiem, viņu vecākiem, un brīdina, ka šobrīd tirgū ir nonācis kaut kas bīstams. BKUS virsārste Snipe aicina vecākus ar bērniem mājās pārrunāt dažādu vielu lietošanu.

Snipe norāda, ka liela daļa bērnu nezina, ko ir lietojuši. Daļa no bērniem domā, ka lieto "nosacīti mazāk bīstamu narkotiku – marihuānu", taču, acīmredzot, šī marihuāna ir apstrādāta ar jauna opioīdu tipa narkotiku. Jau neliela deva šīs narkotikas izraisa dzīvībai bīstamu stāvokli. "Dzīvības draudi ir ļoti lieli," uzsver ārste.

Par bīstamību BKUS informējusi arī policiju un tagad vēršas pie vecākiem.

Ja bērnus, kur lietojuši šo narkotiku, neizdodas atrast laikus, viņi var aiziet bojā. Vai arī, ja viņi atrasti novēloti, viņiem var rasties smagi smadzeņu bojājumi, brīdina Snipe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!