Foto: LETA

Šā gada septembra beigās amatu pametīs Valsts Valodas centra (VVC) direktors Māris Baltiņš, paredz otrdien, 25. jūnijā, valdībā atbalstītais Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotais rīkojums.

Baltiņš VVC vada kopš 2009. gada 30. septembra.

2023. gada 11. oktobrī TM saņēma Baltiņa iesniegumu, ar kuru viņš informē, ka 2022. gada 5. novembrī ir sasniedzis pensijas vecumu, kad viņam pienākas valstī noteiktā vecuma pensija.

Tāpat Baltiņš lūdza TM saglabāt iestādes vadītāja amatu līdz apstiprināšanas termiņa beigām, proti, 2024. gada 29. septembrim. Ministrija šo lūgumu apmierināja.

Attiecīgi TM sagatavojusi rīkojuma projektu, ar tieslietu ministre izbeigs valsts civildienesta attiecības ar Baltiņu šā gada 29. septembrī.

Tieslietu ministra pārraudzībā esošais ar valodas politikas īstenošanu saistītais VVC dibināts 1992. gadā, lai nodrošinātu Valodu likuma izpildi.

VVC darbības mērķis ir īstenot valsts politiku attiecībā uz normatīvo aktu ievērošanas uzraudzību un kontroli valsts valodas lietošanas jomā un nodrošināt valsts pārvaldes iestādes un sabiedrību ar valsts un starptautisko organizāciju izdoto tiesību aktu un citu dokumentu oficiāliem tulkojumiem, kā arī veicināt saskaņotas terminoloģijas lietojumu Latvijas tiesību aktos un to tulkojumos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!