Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Katra Latvijas kultūras nozare ir vienlīdz svarīga, trešdien, 26. jūnijā, tikšanās laikā ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P) paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Prezidenta kancelejā portālu "Delfi" informēja, ka puses trešdien tikās Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzklausīja kultūras ministres darba prioritātes un ministres redzējumu par dialoga nostiprināšanu starp Kultūras ministriju un daudzveidīgo kultūras nozari kopumā.

Puses arī pārrunāja Latvijas informatīvās telpas stiprināšanas jautājumu, potenciālos atbalsta mehānismus reģionālās preses izdevumiem un jautājumu, kas skar Dziesmu un deju svētku tradīciju.

Rinkēvičs norādījis, ka pārziņā ir ļoti plašs un atbildīgs jautājumu loks, un katra Latvijas kultūras nozare ir vienlīdz svarīga – gan muzeji, arhīvi un bibliotēkas, gan teātra, filmu māksla, pieminekļu aizsardzība, sabiedrības integrācija un mediju politika.

"Tādēļ jaunajai kultūras ministrei novēlu stiprināt saikni un rast ciešu dialogu ar katru no kultūras nozarēm un jo īpaši ar tās cilvēkiem. Tieši viņi ikdienā piedalās, rada, veido un arī saglabā unikālo Latvijas kultūras ainu," pēc tikšanās pauda Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka Saeima 20. jūnijā kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci (P). Viņa stājās demisionējušās Agneses Loginas (P) vietā.

Lāci ministres amatā atbalstīja 52 deputāti, bet 27 balsoja pret.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!