Foto: DELFI Aculiecinieks

Vairākas automašīnas iebraukušas un iestigušas remontdarbu dēļ izraktā bedrē uz Krišjāņa Barona ielas Rīgā, portālam "Delfi" vēsta aculiecinieks. Kā norāda SIA "Rīgas ūdens", remontdarbus veicis ārpakalpojumus veicošais uzņēmums, kas nav pilnvērtīgi veicis satiksmes organizāciju.

"Delfi" aculiecinieka paustajā lasāms, ka bedrē pirmdien iestigušas trīs mašīnas.

"Rīgas ūdens" pārstāvis Sandris Vanzovičs portālam "Delfi" skaidro, ka naktī uz pirmdienu tika veikti ūdensvada remontdarbi Krišjāņa Barona ielā pie Dainas ielas – to darīja ārpakalpojumus veicošais uzņēmums.

"Ūdens padeve tika atjaunota līdz pulksten 7, bet ielas seguma atjaunošanas darbus bija uzdots veikt prioritārā kārtībā uzreiz no rīta. Līdz tam ārpakalpojumu sniedzējam bija jāparūpējas arī par satiksmes organizācijas līdzekļiem, tostarp norobežojumiem. Cik noprotams no sociālajos tīklos paustajām iedzīvotāju sūdzībām, tas netika izdarīts pienācīgā līmenī," pauda uzņēmuma pārstāvis.

Viņš norādīja, ka "Rīgas ūdens" vērsies ar pretenzijām pie ārpakalpojumus veicošā darbu vadītāja un pieprasīja paskaidrojumus.

Foto: SIA "Rīgas ūdens"

"Iesūtītajā fotogrāfijā redzams, ka norobežojumi ar brīdinošajiem atstarotājiem ir izvietoti, taču starp tiem atstāta sprauga tramvaju kustībai. Lai gan šajā posmā automašīnu kustība pa tramvaja sliedēm ir liegta, acīmredzot daži transportlīdzekļu vadītāji to tomēr ir darījuši, iebraucot šajā bedrē," atzīst Vanzovičs.

To, vai citi satiksmes organizācijas līdzekļi, piemēram, ceļazīmes, tika izvietoti atbilstoši prasībām, "Rīgas ūdens" vēl skaidro.

Apakšuzņēmējs tomēr nav izdarījis visu nepieciešamo, ja jau varēja rasties šādas situācijas, pie tam daudzskaitlīgas.

SIA "Rīgas ūdens"

"Ir pilnīgi skaidrs, ka ārpakalpojuma veicējs rīta agrumā nav noorientējies situācijā un aprīkojis šo vietu atbilstoši prasībām, piemēram, nav izvietotas norādes, kā apbraukt šķērsli, tāpat bija nepieciešams bedri vismaz pagaidām aizbērt, līdz ielas segums tiek atjaunots pilnībā. Uz visām šīm kļūdām ir norādīts darbu vadītājam un apakšuzņēmēju pārstāvjiem, kā arī situācija izrunāta, lai šādas muļķīgas kļūdas nekādā gadījumā vairāk neatkārtotos," portālam "Delfi" saka uzņēmuma pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!