Foto: Publicitātes foto

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā tiks atvērta Emīlijas Benjamiņas iela, portālu "Delfi" informē dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas Centrālā mezgla būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Šis ielas posms nedaudz vairāk nekā gadu bija slēgts privātajam autotransportam Rīgas pašvaldības īstenotā Emīlijas Benjamiņas ielas pārbūves un "Rail Baltica" dzelzceļa pārvada izbūves laikā.

Līdz ar jaunā dzelzceļa pārvada izbūves un ceļa seguma darbu noslēgumu, no piektdienas Emīlijas Benjamiņas dzelzceļa pārvada zonā tiks atjaunota pilnvērtīga četru joslu satiksme, tostarp arī privātajam autotransportam.

Noslēdzot dzelzceļa pārvada izbūves darbus, sabiedriskā transporta pieturas abos virzienos no pagaidu vietām pārceltas uz jaunām un turpmāk atradīsies zem Emīlijas Benjamiņas ielas dzelzceļa pārvada.

Līdz jūlija vidum "BeReRix" plāno pabeigt arī pilna platuma gājēju ietves izbūves darbus pārvada austrumu jeb Rīgas Centrālās stacijas pusē, bet jau tagad gājēji var pārvietoties abās pārvada pusēs.

Tāpat, atjaunojot pilnvērtīgu satiksmi šajā zonā, tiks likvidēta pagaidu gājēju pāreja pārvada ziemeļu pusē starp staciju un universālveikalu "Stockmann". Lai nodrošinātu drošu pārvietošanos starp staciju un Centrāltirgu arī turpmāk, gājējiem un velobraucējiem kļūs pieejama jauna, ar luksoforu regulēta gājēju pāreja starp Centrāltirgu un jauno stacijas ēku.

Emīlijas Benjamiņas ielā izbūvēts jauns dzelzceļa pārvads sešiem sliežu ceļiem, kas platākajā vietā, stacijas pusē, sasniedz 59 metrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!