Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Trešdienas naktī "airBaltic" lidmašīna ielidojusi Baltkrievijas gaisa telpā, lai izvairītos no negaisa mākoņa. Civilā aviācijas aģentūra (CAA) norāda, ka ielidot kaimiņvalsts gaisa telpā nav aizliegts, bet riski, ielidojot negaisa mākonī, būtu būtiski augstāki.

Kā vēsta Lietuvas sabiedriskais medijs "LRT", lidmašīna pulksten 23.50 pacēlās Rīgas lidostā, lai dotos uz Kosovu, taču, lai gan no Lietuvas teritorijas tai bija jāturpina ceļš Polijas gaisa telpā, tā uz aptuveni 20 minūtēm ceļu turpinājusi Baltkrievijas gaisa telpā.

Kā aģentūrai LETA skaidro "airBaltic" pārstāvji, izmaiņas maršrutā bija nepieciešamas, lai izvairītos no negaisa mākoņiem. Lai negaiss neradītu būtiskus bojājumus lidmašīnai un turbulence nesavainotu pasažierus, Baltkrievijai tika lūgta atļauja īslaicīgi ielidot tās gaisa telpā, kas tika sniegta.

CAA norāda, ka pārvadātājiem ir rekomendēts neizmantot Baltkrievijas gaisa telpu, tomēr tas nav aizliegts. Pārbaudot lidojuma apstākļus, aģentūra secina, ka "airBaltic" īstenojusi visus pasākumus, kas jāveic šādos gadījumos.

"Riski, ko radītu lidojuma turpināšana saskaņā ar sākotnējo lidojuma plānu, neveicot ielidošanu Baltkrievijas gaisa telpā, lidojuma drošuma saglabāšanai būtu būtiski augstāki," norāda CAA.

Aviokompānijai nav pamata piemērot sodu, secina aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!