Foto: LETA

Ceturtdien, 18, jūlijā, Juglas kanālā Rīgā peldēties devās pieci draugi, no kuriem viens – students no Indijas –, peldoties pazuda kanāla viļņos. Pazudušā puiša draugi bažījas, ka varētu būt noticis ļaunākais, savukārt Valsts policijā informē, ka saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Kā "eng.lsm.lv" pastāstījis aculiecinieks Ariks Harjiss, viņa studiju biedrs Albins Šinto no Indijas Keralas štata bijis viens no pieciem draugiem, kuri ceturtdien ap pulksten 18 devušies peldēties Juglas kanālā.

Peldoties radušās grūtības, un peldētājs pazudis zem ūdens. Palīgā slīkstošajam studentam steigušies divi viņa draugi, taču arī viņiem puisim palīdzēt nav izdevies – viņus pašus no ūdens izglāba kāds makšķernieks, kurš savā laivā brauca garām notikuma vietai.

Pēc aculiecinieka stāstītā, notikuma vietā nekavējoties bija ieradušies glābēji kopā ar ūdenslīdēju, kā arī policija. Glābēji puisi neveiksmīgi meklējuši "divas līdz trīs stundas". Pirms pusnakts meklēšana pārtraukta.

Sākotnēji jaunieša draugiem sacīts, ka pazudušā puiša meklēšana tiks atstākta nākamās dienas rītā, taču pēcāk paziņots, ka meklēšana tiks turpināta tikai pirmdien, jo palaša mēroga un ilgstošai meklēšanas operācijai pieejamie resursi ir ierobežoti.

Līdz ar to pazudušā puiša draugiem tagad nākoties vairākas dienas dzīvot neziņā par biedra likteni, venlaikus mēģinot par notikušo informēt Albina ģimeni Indijā.

Par notikušo tikusi informēta arī Indijas vēstniecība.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 18. jūlijā policijā saņemta informācija, ka Juglas kanālā, Kanāla ielā, Rīgā kāds vīrietis nav atgriezies no peldes.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki uzsākuši vīrieša meklēšanas pasākumus, kas ilguši vairākas stundas, taču meklēšana beigusies bez rezultātiem.

Policijas preses pārstāve Madara Šeršņova portālam "Delfi" akcentēja, ka šādos gadījumos izšķirošās ir pirmās stundas un, ņemot vērā, ka kanālā ir straume, vīrieša ķermenis visticamāk vairs neatrodas tur, kur tas pēdējo reizi redzēts.

Valsts policija no turpina skaidrot notikušā iemeslus uzsāktā kriminālprocesa ietvaros.

Jau ziņots, ka cita Indijas štata medijs 2020. gadā ziņoja, ka, peldoties kādā ezerā Latvijā, noslīcis 26 gadus vecs students no Indijas Utarpradešas Sahāranpuras rajona Sarasvānas pilsētas.

Šis jaunais vīrietis Rīgā apguvis viesnīcu vadības biznesu.

Viņa mirstīgās atliekas tika atrastas un nogādātas ģimenei Indijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!