Foto: LETA

Ventspils novada Vārves pagastā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien turpinās meklēt sestdien, 20. jūlijā, upē iekritušu cilvēku, informēja VUGD.

Sestdienas vakarā saņemts izsaukums uz Vārves pagastu, kur upē apgāzusies laiva, kurā atradās trīs cilvēki. Divi cilvēki nogādāti krastā pirms VUGD ierašanās, bet, atbilstoši saņemtajai informācijai, viens cilvēks pazudis zem ūdens. Glābēji pārmeklēja upi, taču cilvēku neatrada.

VUGD aicina iedzīvotājus atpūtā pie un uz ūdens būt apdomīgiem un ievērot drošības prasības – nepeldēties alkohola reibumā, nepārvērtēt savas spējas, kā arī pieskatīt bērnus. Tāpat VUGD atgādina, ka piepūšamie peldlīdzekļi bērniem noder tikai rotaļām, turklāt seklumā un tikai pieaugušo uzraudzībā.

Nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem, pārvietojoties ar ūdensmotociklu, burājot ar vējdēli, glābšanas vestei ir jābūt uzvilktai. Regulējums nosaka, ka laivojot, bērniem līdz 12 gadiem ir jābūt vestēs, bet glābēji aicina glābšanas vestes izmantot arī pieaugušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!