Foto: LETA

Ir izdevies novērst elektroenerģijas padeves pārrāvumu "Latvenergo" elektrotīklā, kas svētdienas rītā traucēja "ViVi" vilcienu kustību Krustpils līnijā, liecina "Latvijas dzelzceļa" (LDz) ieraksts vietnē "X". Uzņēmums vēsta, ka bojājums gan ir novērsts, taču atsevišķu vilcienu kavējumi vēl ir iespējami.

Aģentūra LETA ziņoja, ka vilciens Rīga - Daugavpils, kas no galvaspilsētas izbrauca pulksten 7.31, brauca ar apmēram divu stundu kavēšanos, bet vilciens, kas no Daugavpils uz Rīgu devās pulksten 7.49, brauc ar apmēram 50 minūšu kavējumu.

Vilciens Rīga - Zilupe, kas no galvaspilsētas izbrauca pulksten 9.31 brauc ar apmēram 35 minūšu kavējumu un posmā Ogre-Aizkraukle brauc ar visām pieturām, vilciens Lielvārde - Rīga, kas ceļā devās pilksten 9.31, brauc ar apmēram 70 minūšu kavējumu, savukārt vilciens Aizkraukle - Rīga, kas izbrauca pulksten 9.37, stāv pieturā Skrīveri pretī braucoša vilciena gaidīšanas dēļ. Paredzamais kavējuma laiks ir stunda.

Vilciens Lielvārde - Rīga, kas uz galvaspilsētu devās pulksten 10.33, brauc ar apmēram 20 minūšu kavējumu.

Vilcienu kavējumi bija vērojami arī sestdien – satiksmes negadījums starp Saulkrastiem un Pabažiem ietekmēja vilcienu kustību dzelzceļa līnijā Rīga-Skulte.

Vilciens Rīga-Saulkrasti, kam no galvaspilsētas bija jāizbrauc pulksten 11.13, tika atcelts posmā Lilaste-Saulkrasti, bet vilciens, kam no Saulkrastiem uz Rīgu bija jāizbrauc pulksten 13, tika atcelts posmā Saulkrasti-Lilaste.

Tajā pašā laikā vilciens, kas no Skultes uz Rīgu devās pulksten 11.50, brauca ar aptuveni 55 minūšu kavējumu.

Valsts policijā aģentūrai LETA skaidroja, ka Saulkrastos, Murjāņu ielā, vilciens aizķēra gājēju, kura, iespējams, šķērsoja sliedes neatļautā vietā. Sieviete nogādāta medicīnas iestādē.

"Vivi" ir vilciena pasažieru pārvadājumu zīmols, kas pieder AS "Pasažieru vilciens". "Pasažieru vilciens" veic vilciena pasažieru pārvadājumus ar zīmolu "Vivi", sniedz ritošā sastāva remonta pakalpojumus un nodrošina komercreisu servisu.

VAS "Latvijas dzelzceļš" ir valsts kapitālsabiedrība, un 100% tās kapitāla daļu pieder valstij. LDz akciju turētājs ir Satiksmes ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!