Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās ūdenstilpēs Latvijā noslīkuši seši cilvēki, "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien nedaudz pēc vienpadsmitiem rītā saņemts izsaukums uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur no dīķa izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem.

Savukārt īsi pirms desmitiem no rīta glābēji devās uz Kanāla ielu Rīgā, kur no ūdenstilpes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas amatpersonām.

Naktī uz svētdienu, nedaudz pēc pusnakts, saņemts izsaukums uz Saldus novadu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, karjerā slīkst cilvēks. Ugunsdzēsēji pārmeklēja ūdenstilpi, bet cilvēku neatrada. Svētdien cilvēka meklēšanas darbi turpinājās un nedaudz pirms vienpadsmitiem rītā no ūdenstilpes tika izcelts bojāgājis cilvēks, kas nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdien vakarā VUGD saņēma izsaukums uz Ventspils novadu, kur upē apgāzusies laiva, kurā atradās trīs cilvēki. Divi cilvēki nokļuvuši krastā pirms glābēju ierašanās, bet sākotnēji saņemtā informācija liecināja, ka viens cilvēks pazudis zem ūdens. Glābēji pārmeklēja upi, taču cilvēku neatrada. Nedaudz pēc pusnakts darbs notikuma noslēdzās. Svētdien cilvēka meklēšanas darbi turpinājās un nedaudz pēc vieniem no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Savukārt piektdien vēlā vakarā Ventspils novadā glābēji devās uz izsaukumu, kur sākotnēji saņemtā informācija liecināja, ka jūrā slīkst pieci cilvēki. Trīs no tiem no ūdens bija izkļuvuši saviem spēkiem, bet divus cilvēkus no ūdens izvilka cilvēks, kas izsauca glābējus. NMPD mediķi un glābēji veica divu cilvēku atdzīvināšanas pasākumus, taču cilvēku dzīvību glābt neizdevās un tika konstatēta nāve. Nedaudz pēc pusnakts darbs notikuma vietā noslēdzās.

VUGD aicina iedzīvotājus atpūtā pie un uz ūdens būt apdomīgiem un ievērot drošības prasības – nepeldēties alkohola reibumā, nepārvērtēt savas spējas, kā arī pieskatīt bērnus. Tāpat VUGD atgādina, ka piepūšamie peldlīdzekļi (riņķi, matracīši, bumbas u.c.) bērniem noder tikai rotaļām, turklāt seklumā un tikai pieaugušo uzraudzībā.

Savukārt nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem, pārvietojoties ar ūdensmotociklu, burājot ar vējdēli, glābšanas vestei ir jābūt uzvilktai. Likumdošana nosaka, ka laivojot, bērniem līdz 12 gadu vecumam ir jābūt glābšanas vestēs, bet glābēji aicina tās izmantot arī pieaugušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!