Foto: LETA

Saeima ceturtdien, 25. jūlijā, sanāks uz ārkārtas sēdi, kurā plānots apstiprināt deputāta mandātu Jurģim Klotiņam (NA) un Ilzei Stobovai (LPV).

Saeimas preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 19. jūlijā nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par 14. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu Klotiņam un Stobovai.

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo Kols un Krištopans zaudējuši deputāta mandātu līdz ar ievēlēšanu EP.

14. Saeimā Klotiņš ievēlēts no Nacionālās apvienības saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā. Iepriekš Klotiņš uz laiku jau bija iestājies Saeimas sastāvā un darbojās Izglītības, zinātnes un kultūras komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī Satversmes un tiesu politikas apakškomisijā un Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijā.

Savukārt Stobova 14.Saeimā ievēlēta no partijas "Latvija pirmajā vietā" saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā. Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka Stobova Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu izglītības vadībā un politikas zinātnē, strādājusi par pedagogu Rīgas Valda Zālīša sākumskolā.

Saeimas ārkārtas sēdē plānots arī lemt par 16 Ministru kabinetā atbalstītu likumprojektu tālāku virzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!