Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Ministru kabinets otrdien, 23. jūlijā, Valsts kancelejas direktora amatā apstiprināja līdzšinējo Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāru Raivi Kronbergu.

Viņš jaunos pienākumus sāks pildīt no 12. augusta.

Līdzšinējais Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis iepriekš uz dienesta pārbaudes laiku tika atstādināts no amata. Pārbaude tika sākta saistībā ar iepriekšējā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) laikā īsteno praksi doties ārvalstu komandējumos ar speciālajiem avioreisiem. Valsts kontrole, pētot šo praksi, atklāja nelikumības. Nesen Citskovskis paziņoja, ka nepiekritīs pazemināšanai amatā un viņš pametīs Valsts kancelejas direktora amatu.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) lēma šim amatam virzīt Kronbergu.

"Atbilstoši Valsts kancelejai izvirzītajām prioritātēm, tai noteiktajām funkcijām un uzdevumiem, Valsts kancelejas direktora amatam vēlams augsti kvalificēts kandidāts ar darba pieredzi valsts pārvaldē, liela kolektīva vadīšanā un personāla attīstīšanā, kā arī ar profesionālo pieredzi tiesībpolitikas jautājumu risināšanā, starpinstitucionāli sadarbības veidošanā un valsts pārvaldes attīstības jautājumu virzībā," teikts rīkojuma projekta anotācijā.

Izvērtējot Valsts kancelejas direktora amata pretendentam nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju, kā arī, lai nodrošinātu uzdevumu izpildes nepārtrauktību, Valsts kancelejas direktora amatam tiek izvirzīts Kronbergs.

Ministru prezidente ir izvērtējusi Kronberga profesionālo pieredzi un kvalifikāciju, un uzskata par lietderīgu viņa iecelšanu Valsts kancelejas direktora amatā.

Anotācijā teikts, ka Kronbergam ir ilggadēja pieredze darbā valsts pārvaldē, zināšanas un pieredze tiesībpolitikas jautājumu risināšanā, liela kolektīva vadīšanā, personāla attīstīšanā, kā arī sadarbības, tostarp starptautiskās, veidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!