Foto: Rīgas dome

Aizvadītās nedēļas nogalē sabrucis tilts pār Mārupīti Bieriņu apkaimē, ziņo vietējie iedzīvotāji. Pašvaldība sākusi tilta demontāžas darbus, bet līdz jauna tilta celtniecībai apkaimes iedzīvotājiem būs nedaudz jāpaciešas.

Nedēļas nogalē Bieriņu apkaimē pēkšņi sagruvis koka tilts pār Mārupīti, kas bija arī daļa no zaļā veloceliņa. Pēc aculiecinieku foto redzams, ka tilts pārlūzis uz pusēm, bet pašvaldība vietu norobežojusi. Velosipēdisti un gājēji aicināti izmantot otru netālu esošo tiltiņu pār Mārupīti, lai nokļūtu savos galamērķos.

Kā "Delfi" skaidro Rīgas domē, tiltiņa apsekošana tika veikta pērn oktobrī un tolaik nekas neesot liecinājis par tā iespējamo bīstamību.

Savukārt, sākot sabrukušā tiltiņa demontāžu, vietējie iedzīvotāji zinājuši teikt, ka pār tiltiņu esot braukuši kvadricikli un citi motorizēti transporta līdzekļi, tostarp traktors. Tas varēja veicināt tiltiņa sabrukšanu, skaidro dome.

Lai nākotnē izvairītos no transportlīdzekļu satiksmes pār tikai gājējiem un velosipēdistiem domātā tiltiņa, pašvaldība plāno uzstādīt šķēršļa elementus.

Savukārt jauna tiltiņa būvniecība sagruvušā vietā varētu sākties pēc kāda laika - patlaban norit darbs pie iepirkuma dokumentācijas gatavošanas un šonedēļ to ir plānots izsludināt vispārīgās vienošanās ietvaros. Pretendenti darbiem varēs pieteikties 10 dienu laikā, savukārt pozitīva lēmuma gadījumā tiks slēgts līgums par būvniecību, kas būs jāveic 50 dienu laikā.

Zaļais veloceliņš vijas caur pilsētas zaļo zonu – Uzvaras un Arkādijas parku – un savienojas ar veloceliņu Centrs-Jūrmala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!