Foto: Viesturs Radovics/DELFI

"Diemžēl, diemžēl... Jāsaka, ka Anna ir gājusi bojā. Diemžēl...," otrdienas pēcpusdienā, pēc policijas paziņojuma par Kalnciema pagasta Mežmaļos atrastām cilvēka mirstīgajām atliekām, kas varētu atbilst pērn novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam, vietnē "X" ierakstījis viņas vīrs Juris Evertovskis.

Jau ziņots, ka policija otrdien vēstīja par atrastām cilvēka mirstīgajām atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst Jansones aprakstam. Policija ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, ir nozīmētas ekspertīzes, lai identificētu un pārliecinātos par to, ka atrastā tiešām ir Jansone.

Evertovskis sociālajā platformā "X" rakstījis: "Jā, nav pilnīgi 100%. Jā DNS ekspertīze vēl būs. Un pie viņas mani neielaida. Bet... tā godīgi šaubām pamata īsti nav... nolādēts... cūcība... es rēķinājos, bet nebiju gatavs".

Viņš arī pateicies visiem par atbalstu un palīdzību "visā šajā periodā", kā arī atvainojies, ka arī turpmāk, iespējams, tieši iksā dalīsies ar ierakstiem par šo lietu.

"Un piedodiet, ja jutīšu vajadzību te tuvākajā laikā vēl šo un to izrunāt par lietu un citādi... man reizēm prasās rakstiski un netēmējot individuāli, bet vienkārši.. kā šeit.", rakstījis Evertovskis, kurš iepriekš tieši šajā platformā kopš novembra dalījies ar savām emocijām un aktuālo informāciju pazudušās Annas meklēšanas procesā.

Tāpat vēstīts, ka ka pagājuša gada 1. novembrī VP saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023. gadā dzimušo Luīzi Evertovsku.

Nākamajā dienā, 2. novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, policisti mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis.

Ekspertīžu rezultāti liecina, ka bērns miris 1. novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!