Foto: LETA

Lai atvieglotu glābšanas dienestu darbu un mazinātu satiksmes intensitāti galvaspilsētā, pirmdien, 29. jūlijā, prognozēto ekstremālo laikapstākļu dēļ autovadītāji "Rīgas satiksmes" sabiedrisko transportu – autobusus, trolejbusus un tramvajus – varēs izmantot bez maksas, proti, tiks ieviestas tā saucamās "vētras biļetes", portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Par to svētdien vienojās Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdē un tiks izdots attiecīgs pilsētas izpilddirektora rīkojums.

Šajā laikā par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam.

Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis.

Tāpat Rīgas dome aicina rīdziniekus pirmdien izvērtēt nepieciešamību doties uz darbu klātienē un pēc iespējas strādāt attālināti.

Vecāki aicināti nevest bērnus uz bērnudārziem, tomēr Rīgas pašvaldība nodrošinās bērnudārzu darbību, ja vien nebūs būtisku ūdens un elektrības padeves traucējumu.

Tāpat pašvaldība aicina uz darbu nedoties skolēniem, kuri vasarā strādā Rīgas domes iestādēs un uzņēmumos.

Jau ziņots, ka svētdien un pirmdien izsludināti divi sarkanie brīdinājumi – spēcīga lietus un vēja dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!