Vētra, kas naktī no svētdienas uz pirmdienu plosījās visā Latvijā, sekas atstājusi arī Jūrmalā, kur sagāzušos koku un lielo plūdu dēļ traucēta transportlīdzekļu satiksme, novēroja portāls "Delfi".

Jau ziņots, ka laika posmā no pulksten 8 līdz 11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vēl apmēram 250 pieteikumus par vēja un lietus radīto postījumu novēršanu.

Kopumā šobrīd saņemti jau aptuveni 850 pieteikumi, no tiem ap 350 Rīgā, 310 Jūrmalā un citviet Rīgas reģionā, bet Zemgalē apmēram 160.

Kā novēroja "Delfi" Jūrmalā vētra pamatīgi traucē satiksmi Jaunķemeros, kur uz ceļa sagāzušies vairāki dažāda lieluma bērzi. Tie ir sazāģēti, lai transportlīdzekļu vadītāji varētu izlīkumot tiem garām un nokļūt plānotajā galamērķī.

Jūrmalā postījumi nodarīti arī citviet, tostarp Kauguru parkā.

Jau ziņots, ka stiprais lietus turpināsies līdz pirmdienas vakaram.

Vētras radītā postaža dokumentēta arī citos Latvijas reģionos.

Nepieciešamības gadījumā jāzvana 112

Ja ir nepieciešama evakuācija, iedzīvotāji aicināti zvanīt pa tālruni 112, kā arī sekot paziņojumiem TV, radio un oficiālo iestāžu sociālajos tīklos, kā arī pašā mobilajā aplikācijā "Latvija 112".

Iedzīvotājiem apdraudētajās teritorijās ieteicams sagatavot 72h evakuācijas somu gadījumā, ja būs nepieciešama evakuācija. VUGD evakuēto iedzīvotāju izmitināšanu organizēs pašvaldības struktūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!