Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Vētras radīto postījumu dēļ elektroapgāde pirmdien plkst.19 ir traucēta apmēram 23 000 sadales tīkla operatora AS "Sadales tīkls" klientiem, informēja kompānijā.

Plašākie traucējumi ir Olaines, Jelgavas, Dobeles un Tukuma pusē.

Stihijas skartajās teritorijās turpinās bojājumu novēršanas darbi. Ja aktīvas vētras laikā darbus būtiski apgrūtināja ekstremāli stiprs vējš un lietavas, radot vēl jaunus bojājumus, un bija rūpīgi jāseko līdzi, kurus darbus veikt ir droši, tad pirmdienas pēcpusdienā gan vējš, gan lietus pakāpeniski sācis pierimt, kas nozīmē, ka operatīvie darbinieki var pilnvērtīgi turpināt bojājumu novēršanas darbus, norāda "Sadales tīkla" pārstāvji.

Joprojām daudzviet piekļuvi bojājumu vietām apgrūtina uz ceļiem kritušie koki un applūdušās teritorijas. Sagaidāms, ka turpinās pieaugt arī bojājumu pieteikumu skaits no iedzīvotājiem. Bojājumu novēršana turpināsies arī visu gaidāmo nakti.

Vienlaikus, ilgstošo lietavu dēļ pieaudzis atsevišķu teritoriju applūšanas risks, kas var izraisīt nepieciešamību atslēgt elektrību šajās teritorijās drošības apsvērumu dēļ.

"Sadales tīkls" turpina uzraudzīt situāciju un atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, iedzīvotāji aicināti laikus pārtraukt elektrības padevi, atslēdzot elektrības drošības slēdžus vai drošinātājus, tādējādi novēršot apdraudējumu.

Tāpat uzņēmumā atgādina, ka, pamanot applūdušas transformatoru apakšstacijas, sadalnes, izskalotus balstus vai to konstrukcijas, kabeļus - nedrīkst tuvoties šai teritorijai, bet par bīstamo situāciju uzreiz jāziņo operatīvajiem dienestiem, zvanot uz 112, vai "Sadales tīklam" uz diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Mazāk bīstamās situācijās bojājumus elektrotīklā var pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā "sadalestikls.lv" - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

Vienlaikus "Sadales tīkla" pārstāvji norāda, ka lielus postījumus vētra nodarījusi arī Lietuvai, kur atbilstoši Lietuvas elektroapgādes operatoru sniegtajai informācijai atslēgto klientu skaits sasniedzis 150 000.

Jau ziņots, ka Latviju kopš svētdienas, 28.jūlija, vakara šķērso aktīvs ciklons, nesot ekstremāli stipru, ilgstošu lietu, un spēcīgas vēja brāzmas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajos rajonos izsludinājis oranžo lietus un vēja brīdinājumu, Rīgā un tās apkārtnē - sarkano, augstākā līmeņa, brīdinājumu.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!